MATERIÁLY A PŘEDMĚTY VE
STYKU S POTRAVINAMI
1.2 Nařízení
EP a Rady č. 1935/2004 o materiálech a předmětech určených pro styk
s potravinami a o zrušení směrnic 80/590/EHS Obecné požadavky Nařízení č. 1935/2004 stanoví základní požadavky na materiály a předměty určené pro styk s potravinami: – výroba musí být v souladu se SVP; – nesmí se uvolňovat složky do potravin v množství; která by mohla: · být nebezpečná pro zdraví, · měnit složení potravin, · ovlivnit organoleptické vlastnosti potravin (chuť a pach), – označování, reklama, nabízení a prezentace materiálů/předmětů nesmí být klamavá pro spotřebitele. Označování Požadavky na značení předmětů určených pro styk s potravinami musí být uvedeny viditelně, čitelně a nesmazatelně: § slovně „pro styk s potravinami“; § určení konkrétního použití (kávovar, láhev na víno, polévková lžíce); § symbolem. Připojují se i pokyny pro dodržení bezpečného a vhodného užívání, jméno nebo obchodní jméno, vždy adresa nebo sídlo výrobce, zpracovatele nebo prodejce zodpovědného za uvedení na trh v ES, označení nebo identifikace materiálu nebo předmětů pro zajištění jeho sledovatelnosti. Zvláštní opatření pro skupiny materiálů a předmětů ….text dále
pokračuje v placené verzi…. |