MATERIÁLY A PŘEDMĚTY VE STYKU S POTRAVINAMI

 

ÚVOD

 

1PRÁVNÍ PŘEDPISY ES

1.1        Předpisy EU, které se týkají materiálů a předmětů ve styku s potravinami

1.2        Nařízení EP a Rady č. 1935/2004/ES o materiálech a předmětech určených pro styk s potravinami a o zrušení směrnic 80/590/EHS

1.3        Harmonizace předmětů běžného užívání (PBU) v EU

1.4        Nařízení Komise (EU) č. 10/2011 o materiálech a předmětech z plastů určených pro styk s potravinami

1.5        Zvláštní opatření – evropské rezoluce a pokyny k materiálům pro styk s potravinami

1.6        Další související užitečné informace

2PRÁVNÍ PŘEDPISY ČR

2.1        ZÁKON č. 258/2000 Sb. O OCHRANĚ VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ

2.2        VYHLÁŠKA č. 38/2001 Sb.

3PRÁVNÍ PŘEDPISY SR

3.1        ZÁKON č. 152/1995 Z.Z. O POTRAVINÁCH

3.2        PŘÍLOHY K ČÁSTI II HLAVY V POTRAVINOVÉHO KÓDEXU

3.3        ZMĚNY A DOPLNĚNÍ HLAVY V POTRAVINOVÉHO KÓDEXU SR

4REŠERŠE

4.1        Přehledy mezinárodních a evropských norem

4.2        Přehled českých technických norem